ua en ru

В Україні праві партії окремо не зможуть пройти в Раду, - соціолог

В Україні праві партії окремо не зможуть пройти в Раду, - соціолог Ілюстративне фото (svoboda.org.ua)

Соціологи упевнені, що окремо націоналісти будуть забирати один в одного голоси

В Україні націоналістичні партії окремо не зможуть пройти до Верховної ради за підсумками виборів 2019 року. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Союз правих: чи зможуть українські націоналісти об'єднатися перед виборами".

Відзначимо, в Україні на націоналістично орієнтований електорат націлені як мінімум три партії - "Свобода", "Національний корпус" і "Правий сектор". У той же час соціологічні опитування показують, що окремо жодна з цих політичних сил не подолає п'ятивідсотковий бар'єр на виборах, щоб пройти в парламент.

"Якщо вони будуть віднімати один від одного (голоси виборців, - ред.), то ніхто з них не пройде", - пояснює директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Якщо ж "Свобода", "Нацкорпус" та ПС підуть на вибори разом, їх сукупного рейтингу, близького до 5%, буде достатньо, щоб потрапити в Раду.

"Якщо вони об'єднуються, то можуть навіть перетнути виборчий бар'єр - приблизно 5 -6%. Адже у них один і той же виборчий електорат, а він досить невеликий", - додала Бекешкіна.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що реформи опинилися під загрозою через наближення виборів.

Також минулого тижня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Порошенко точно піде на президентські вибори.