ua en ru

Аваков: в Україні з'явиться міжнародна платформа по боротьбі з оргзлочинністю

Аваков: в Україні з'явиться міжнародна платформа по боротьбі з оргзлочинністю Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

В Україні відкриють офіс США з протидії наркозлочинам

В Україні створять єдину міжнародну платформу по боротьбі з організованою злочинністю. Про це в ході візиту до США заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба відомства.

Зокрема, Аваков зазначив, що на зустрічі із заступником держсекретаря США з питань Європи і Євразії Уессом Мітчеллом обговорив створення в Україні єдиної міжнародної платформи по боротьбі з організованою злочинністю, зокрема російським криміналом.

За словами заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, сторони вже почали переговори про створення в Україні Офісу США з протидії наркозлочинам.

"Ми побачили підтримку всіх наших ініціатив. І почали переговори про створення на території України Офісу США з протидії наркозлочинам. Вже зараз у нас є домовленість, що на постійній основі в Україні буде працювати американський офіцер з Управління по боротьбі з наркотиками (DEA). Це дозволить нам ефективно обмінюватися інформацією. А також, вже зараз ми маємо є більше мільйона доларів на навчання українських офіцерів поліції в академії DEA", - додав Аброськін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС України та ФБР підписали меморандум про співпрацю.