ua en ru

В Україні посівна кампанія завершена на 99%, - МінАП

В Україні посівна кампанія завершена на 99%, - МінАП Фото: Олексій Павленко

У МінАП назвали цю посівну кампанію чи не найскладнішою в історії країни

В Україні посівна кампанія завершена на 99%. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент наші весняно-польові роботи в Україні практично завершені. Це була, можливо, найскладніша посівна компанія в історії країни, тому що частина земель була загублена через окупацію, більша частина земель замінована... На даний момент 99% посівної кампанії завершено... Посівна площа 2015 р. по всіх культурах очікується в рамках 27 млн ​​га, як і в минулому році", - заявив Павленко.

За його словами, зерновий клин в усіх категоріях господарств становить 14,8 млн га, з низ озимих - 8 млн га, ярих і зернобобових - 6,9 млн га.

Павленко зазначив, що зернові та зернобобові культури при прогнозі 6,9 млн га посіяно на площі 6,8 млн га.

Міністр повідомив, що в Україні складається не проста ситуація з посівом гречки. Зокрема прогнозовані площі посіву скорочені до 127 тис. га.

Разом з тим Павленко повідомив, що ризиків у забезпеченні країни цукром немає. Зокрема, в Україні планується провести 1,4-1,5 млн т цукру. Крім того, залишки на кінець маркетингового року прогнозуються на рівні 560 тис. т.

Нагадаємо, посівна в Україні має завершитися через тиждень.