ua en ru

Площі посіву гречки в Україні скоротилися до мінімуму, - МінАП

Площі посіву гречки в Україні скоротилися до мінімуму, - МінАП Фото: Олексій Павленко

Враховуючи середню врожайність гречки в Україні необхідно засіяти 180 тис. га

В Україні площі посіву гречки скоротилися до мінімуму і становлять 118 тис. гектарів. Про це у своєму Facebook повідомив міністр аграрної продукції і продовольства України Олексій Павленко.

"Турбує ситуація з прогнозом посіву гречки. Її площі скоротилися до мінімуму і становлять 118 тис. гектарів. Разом з тим, враховуючи середню врожайність гречки 10 ц/га необхідно засіяти 180 тис. га (118 тис. становлять 65% до потреби). Ще в 2013 році культурі було відведено 168 тис. га. Найбільше скорочення допустили Хмельницька, Кіровоградська, Вінницька, Київська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Чернігівська та інші області. Мова йде про дуже важливою для продовольчої безпеки культуру", - повідомив Павленко.

Міністр зазначив, що таке скорочення площ не є критичним, але необхідно збільшити їх на 50 тис. га. "Главам адміністрацій доручено опрацювати це питання спільно з аграріями", - зазначив глава відомства.

Непокоїть ситуація із прогнозом посіву гречки. Її площі скоротилися до мінімуму і становлять 118 тис. гектарів. Водночас...

Posted by Олексій Павленко on 7 Май 2015 г.

Нагадаємо, станом на 24 квітня посів зернових в Україні завершено на 90%, розпочався посів кукурудзи.