ua en ru

В Україні планують створити служби для роботи з жертвами домашнього насильства

В Україні планують створити служби для роботи з жертвами домашнього насильства Фото: насильство (РБК-Україна)

Існування таких органів відноситься до вимог Стамбульської конвенції

В Україні будуть створені служби, призначені виключно для людей, які постраждали від домашнього насильства. Про це йдеться в матеріалі РБК-Украина: "Як в Україні посилять відповідальність за домашнє насильство".

Повідомляється, що в Україні будуть створені служби, призначені виключно для людей, які постраждали від домашнього насильства.

Зазначимо, що існування таких органів відноситься до вимог Стамбульської конвенції. Вони зможуть забезпечити конфіденційну та професійну захист постраждалих, надати їм необхідну допомогу.

За словами Ірини Луценко, завдяки прийнятим законам, у органів влади з'являться реальні механізми захисту всіх постраждалих. Буде профінансовано створення притулків, де жертви домашнього насильства зможуть пройти реабілітацію, отримати психологічну та юридичну підтримку і звернутися на "гарячу лінію".

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада України на пленарному засіданні прийняла законопроект №5294 "Про запобігання та протидію домашньому насильству". Документ підтримали 237 народних депутатів.