ua en ru

В Україні сьогодні відкрили 25 нових шкіл, - Порошенко

В Україні сьогодні відкрили 25 нових шкіл, - Порошенко Фото: урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року (twitter.com/poroshenko)

Глава держави повідомив, що 450 тисяч діточок прийшли до першого класу за новою програмою

В Україні відкрили 25 нових і повністю модернізованих шкіл. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди початку нового навчального року, що відбулися в київському ліцеї "Наукова зміна", йдеться у повідомленні прес-служби глави держави у Twitter.

В Україні сьогодні відкрили 25 нових шкіл, - Порошенко

Порошенко привітав учнів і повідомив, що сьогодні понад 16 тисяч шкіл відкрили двері перед майже 4 мільйонами учнів.

"450 тисяч діточок прийшли до першого класу за новою програмою, розрахованою на 12 років", - зазначив президент.

В Україні сьогодні відкрили 25 нових шкіл, - Порошенко

В Україні сьогодні відкрили 25 нових шкіл, - Порошенко

Порошенко також пообіцяв, що сьогоднішні школярі точно житиму у Європейському Союзі.

"І будуть жити в Україні, бо наша країна буде членом ЄС. Ми спільно повертаємо Україну до Європи - нашого спільного дому", - додав глава держави.

В Україні сьогодні відкрили 25 нових шкіл, - Порошенко

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що першокласники почнуть вчитися за підручниками лише з жовтня, оскільки перший місяць навчання буде адаптаційним.

Також раніше РБК-Україна в матеріалі: "За знаннями за новими правилами: як школи та батьки готуються до 1 вересня" писало, що 1 вересня навчання для українських першокласників почнеться за новим державним стандартом середньої освіти, який називається "Нова українська школа". Вчитися у відповідності з ним, за даними Міносвіти, у цьому році будуть 448 тисяч першокласників.

Зокрема, вводиться інтерактивність навчання. Вчителі будуть показувати дітям на уроках фільми і почнуть користуватися інтерактивними дошками. Більше уваги пропонується приділяти творчій роботі, для чого в перші класи закуплять конструктори та інші необхідні матеріали.

Крім того, в основу навчання покладено патріотичне виховання.

Раніше, коментуючи виданню, деякі директори шкіл побоювалися, що на придбання необхідного для роботи за новим стандартом обладнання влада не будуть виділяти кошти, і фінансова сторона реформи ляже на плечі батьків і вчителів.