ua en ru

У МОН розказали про нововведення для першокласників

У МОН розказали про нововведення для першокласників Фото: першокласники (РБК-Україна)

Перший місяць навчання буде адаптаційним і без підручників

Першокласники почнуть вчитися за підручниками лише з жовтня, оскільки перший місяць навчання буде адаптаційним. Про це на прес-конференції щодо підготовки до нового навчального року повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає коресондент РБК-Україна.

Гриневич зазначила, що початкова освіта в Украіні є найкоротшою за кількістю навчального часу.

"Дітям зараз важливо вчитися критично мислити. Раніше школа цього взагалі не формувала. Тож, вводяться активні методи навчання, психологізм, комунікації. А також збільшується спектр навчальних результатів", - розказала вона.

За її словами, першокласники почнуть вчитися за підручниками лише з жовтня, оскільки перший місяць навчання буде адаптаційним.

"Протягом цього місяця діти знайомляться зі школою, ранець носять без важкого приладдя і книжок, вивчають безпечну дорогу від дому до школи, триває напрацювання правил класу", - зазначила міністр.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна в матеріалі: "За знаннями за новими правилами: як школи та батьки готуються до 1 вересня" писало, що 1 вересня навчання для українських першокласників почнеться за новим державним стандартом середньої освіти, який називається "Нова українська школа". Вчитися у відповідності з ним, за даними Міносвіти, у цьому році будуть 448 тисяч першокласників.

Зокрема, вводиться інтерактивність навчання. Вчителі будуть показувати дітям на уроках фільми і почнуть користуватися інтерактивними дошками. Більше уваги пропонується приділяти творчій роботі, для чого в перші класи закуплять конструктори та інші необхідні матеріали.

Крім того, в основу навчання покладено патріотичне виховання.

Раніше, коментуючи виданню, деякі директори шкіл побоювалися, що на придбання необхідного для роботи за новим стандартом обладнання влада не будуть виділяти кошти, і фінансова сторона реформи ляже на плечі батьків і вчителів.