ua en ru

В Україні охорону кордону посилили авіацією на час навчань "Захід-2017"

В Україні охорону кордону посилили авіацією на час навчань "Захід-2017" Фото: українські прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Патрульні літаки проводять повітряний моніторинг північної ділянки кордону

На час російських військових навчань "Захід-2017" в Україні посилили охорону кордону прикордонною авіацією. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що у зв'язку з військовими навчаннями, які почалися 14 вересня і триватимуть до 20 вересня, Держприкордонслужба посилила контроль на північній ділянці кордону прикордонною авіацією. Прикордонники продовжують перекривати напрямки можливих провокацій та збройних вторгнень в тісній взаємодії з ЗСУ, Нацгвардією та поліцією. До даних заходів також залучаються резерви прикордонного відомства.

Крім того, дані напрямки посилені прикордонною авіацією. Зокрема, екіпажі авіаескадрилій на патрульних літаках проводять повітряний моніторинг кордону, вже обстежено близько 900 км державного кордону.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що навчання "Захід-2017" схожі на підготовку до великої війни. У Росії стверджують, що в навчаннях беруть участь близько 12,7 тис. військовослужбовців, проте в НАТО називають кількість від 70 до 100 тис. військових.