ua en ru

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки Фото: пожежа в екосистемі (прес-центр ДСНС)

Надзвичайна пожежна небезпека 5 класу протримається до 22 серпня

Практично по всій території України оголошено найвищий рівень (5 класу) пожежної небезпеки, який протримається до 22 серпня 2017 року. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, до 22 серпня на всій території України, окрім Одеської та Закарпатської областей, утримається надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Такий невтішний прогноз створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України", - йдеться в повідомленні.

За даними рятувальників, причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності.

"Так, лише впродовж минулої доби в Україні виникло 555 загорянь на відкритих територіях", - доповіли у відомстві.

У ДСНС попередили, що загроза виникнення загорянь буде тільки зростати, тому закликали громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські рятувальники продовжують ліквідацію лісових пожеж у Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях.