ua en ru

Україні потрібно розробляти ядерну зброю, - Рабінович

Україні потрібно розробляти ядерну зброю, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович

Нардеп також нагадав про умови Будапештського меморандуму

Народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вважає, що Україні потрібно розробляти ядерну зброю. Про це він заявив у передачі "Хто кому Рабінович" на каналі "112 Україна", коментуючи заяву про об'єднання радикально налаштованих націоналістів, "Правого сектору", "Азова" і "Свободи".

Зокрема, парламентарій звернув увагу на те, що один з пунктів їх спільної програми – повернення Україні статусу ядерної країни. Рабінович зазначив, що він перший запропонував повернутися до розробки ядерної зброї.

"Сьогодні ми будуємо армію, яка поки що не в змозі протистояти нашим сусідам. Ядерна зброя раніше давала нам захист. Категорично проти цього будуть наші західні партнери, але я змушений підтримати партії, які об'єдналися з такою пропозицією", – говорить він.

Політик нагадує про умови Будапештського меморандуму, згідно з яким в обмін на відмову України від ядерної зброї Європа і США зобов'язалися захищати її територіальну цілісність. "Ви умов договору не виконали, так чого ж хочете від нас? Чому світове співтовариство робить все за наш рахунок?", - заявив нардеп.

За його словами, після анексії Криму і початку війни на Донбасі країни-гаранти не змогли допомогти Україні. "Якщо не буде абсолютної гарантії безпеки, то кидати неозброєних хлопців під танки не можна. Значить, будемо створювати ядерну зброю, подобається це комусь чи не подобається", – резюмує Рабінович.

Нагадаємо, раніше Рабінович закликав керівництво країни подати в суд на учасників Будапештського меморандуму за невиконані обіцянки щодо гарантії безпеки.