ua en ru

Україні необхідно збільшити інвестиції на 10 млрд доларів на рік, - Міклош

Україні необхідно збільшити інвестиції на 10 млрд доларів на рік, - Міклош Фото: Іван Міклош (Віталій Носач, РБК-Україна)

За словами Міклоша, на сьогодні частка інвестицій у ВВП України становить 15%

Україні необхідно збільшити інвестиції на 10 млрд доларів на рік для сталого зростання економіки. Про це сьогодні на III Відкритому економічному форумі "Економічне зростання і створення робочих місць: порядок денний для України" повідомив голова Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні Іван Міклош, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що Україна має потенціал для високого і стійкого зростання економіки 6-7%. Немає жодної країни в світі, окрім країн, в яких економіка базується на нафті і газі, жодної такої іншої країни немає, яка б досягла більше, ніж за десять років зростання понад 6 або 7% зростання щороку. Кожна така країна мала частку інвестицій у ВВП більше 25%", - сказав він.

За словами Міклоша, на сьогодні частка інвестицій у ВВП України становить 15%.

"Яка частка сьогодні в Україні? 15%. Що це означає в доларовому вираженні? Це означає, що нам треба буде ще 10%, це на сьогодні 10 млрд дол. Україні потрібно 10 млрд доларів інвестицій щорічно в порівнянні з сьогоднішньою ситуацією. Чому недостатньо інвестицій? Є три головних ресурси інвестицій. Перший - публічні інвестиції... Сьогодні публічні інвестиції в Україні становлять 1,5%... Другий ресурс - це банківська система. Проблема захисту прав кредиторів та інше... Є тільки один ресурс, де можна швидко збільшити кількість інвестицій - це прямі закордонні інвестиції. І тут я кажу про довіру. Чому не приходять іноземні інвестиції? Тому що немає довіри", - заявив Міклош.

Нагадаємо, раніше сьогодні Міклош заявив, що актуальною проблемою в Україні є брак робочої сили.