ua en ru

В Україні необхідно реалізувати механізми прямої демократії, - Медведчук

В Україні необхідно реалізувати механізми прямої демократії, - Медведчук Фото: Віктор Медведчук

В Україні необхідно реалізувати механізми прямої демократії

В Україні необхідно реалізувати механізми прямої демократії. Таку думку висловив лідер організації "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук.

"Проєвропейська демократична (як нам розповідають політики і чиновники з високих трибун) влада боїться народовладдя так само, як і диктаторський режим Януковича. Пройшло вже майже три роки, але "європейська" коаліція у ВР не зробила нічого, щоб розробити і прийняти закон про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою (хочу зазначити, що такий законопроект став одним з перших документів, розроблених експертами "Українського вибору")", - написав Медведчук.

А тому, на думку політика, "Український вибір", який вимагає від влади надати народу право керувати країною і критикує політику Києва, "становить небезпеку для так званої демократичної влади".

"Ми неодноразово заявляли й готові повторити знову: нас не залякати і не зупинити. Час і події за останні роки підтвердили правильність нашої позиції: чекати приходу "нової справедливої влади" утопічно, народ повинен жорстко контролювати владу і приймати участь в управлінні країною", - розповів Медведчук.

За його словами, завдання "Українського вибору" полягає в тому, щоб переломити ситуацію і змусити владу рахуватися з думкою народу.

"В Україні необхідно реалізувати механізми прямої демократії. Всеукраїнські та місцеві референдуми дозволять громадянам брати участь в управлінні країною: люди зможуть висловлювати недовіру Верховній Раді, Кабінету Міністрів, керівникам областей та районів, головам сіл, селищ, міст, депутатам рад ― від сільської до обласної – і тим самим відправляти у відставку чиновників усіх рівнів, що неналежним чином виконують свої обов'язки. Народ, як і прописано в Конституції, справді стане єдиним джерелом влади в Україні, тільки коли реалізує своє право брати участь в управлінні країною", - резюмував він.