ua en ru

Україні необхідно розробляти нові родовища корисних копалин, - Держгеонадра

Україні необхідно розробляти нові родовища корисних копалин, оскільки родовища, що використовуються зараз, скоро можуть вичерпатися.

Україні необхідно розробляти нові родовища корисних копалин, оскільки родовища, що використовуються зараз, скоро можуть вичерпатися. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації в Києві заявив голова Державної служби геології і надр Дмитро Кащук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не секрет, що всі надра, які зараз використовують підприємства в Україні, були розвідані в 70-х, 80-х, 90-х рр. минулого століття. Практично нічого нового не знаходиться, це велика проблема. Найближчим часом нам, я вже не кажу про наші майбутні покоління, не буде використовувати", - заявив Кащук.

У той же час він висловив переконання, що в Україні є достатня кількість родовищ корисних копалин, які потребують розробки.

Зараз, за його словами, близько 70% дохідної частини держбюджету України так чи інакше пов'язане з надрокористуванням.

Нагадаємо, Дмитро Кащук також заявив, що закордонні компанії, які займаються видобутком вуглеводнів, не хочуть працювати в Україні через військові дії на Донбасі.