ua en ru

Україні необхідно 16 млрд євро на реалізацію плану з відновлюваної енергетики

Україні необхідно 16 млрд євро на реалізацію плану з відновлюваної енергетики Фото: Україні необхідно 16 млрд євро на реалізацію плану з відновлюваної енергетики

Залучення інвестицій у сферу енергетики сприятиме розвитку економіки України, малого та середнього бізнесу, а також забезпечить енергетичну децентралізацію

Для реалізації Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року Україні потрібно близько 16 млрд євро інвестицій. Про це заявив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук під час круглого столу, на якому обговорювався хід виконання Плану, передає управління комунікації і зв'язків з громадськістю Держенергоефективності.

"Залучення коштів у цю сферу означатиме для України розвиток економіки, малого і середнього бізнесу, нові робочі місця, впровадження інноваційних екологічно чистих технологій, енергетичну децентралізацію", - зазначив Савчук.


"Тому сьогодні наше основне завдання - створювати конкурентоспроможний ринок, полегшувати ведення бізнесу в цій сфері, і для цього необхідно вдосконалювати законодавчу базу. Зараз Держенергоефективності є ініціатором розробки низки важливих законодавчих актів. Кожен з них спрямований на зняття бар'єрів і стимулювання залучення інвестицій у відновлювану енергетику", - додав він.

Так, в одному із законопроектів Держенергоефективності пропонується встановити тариф на виробництво тепла з альтернативних джерел для потреб бюджетних установ на рівні 90% від газового тарифу. Це допоможе створити конкурентоспроможний ринок тепла.

Учасники круглого столу також зазначили, що спільні зусилля всіх гілок влади, експертів, профільних асоціацій, можуть зробити прорив у 2016 році у сфері відновлення енергетики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна приєднається до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії.