ua en ru

В Україні почався осінній призов на строкову службу

В Україні почався осінній призов на строкову службу Фото: в Україні стартував осінній призов на службу в армію

На службу будуть призвані близько 14 тис. українців

Сьогодні, 4 жовтня, в Україні стартував осінній призов на строкову службу. Заклик в армію почався згідно указу президента України Петра Порошенка №122/2016 від 29 березня 2016 року.

"Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу: 1) у травні (починаючи з 5 травня) - червні 2016 року; 2) у жовтні - листопаді 2016 року", - йдеться в документі

На проведення осіннього призову виділять майже 42 млн гривень

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України визначив чисельність українців, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2016 року.

зокрема, на строкову службу будуть призвані 13 908 тис. громадян.

Так, у Збройні сили України планується набрати 7 908 тис. громадян, Національну гвардію - 5 тис. чоловік, в Госспецтрансслужбу - 1 тис. осіб. Загалом на проведення осіннього призову на строкову службу планують виділити 41,6 млн гривень.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі мобілізації.

Зазначається, що після того, як завершиться демобілізація військових шостої хвилі, в зоні АТО залишаться тільки контрактники.

Призовники віком, як і тепер, не будуть направлятися в зону АТО.