ua en ru

В Україні розпочалося тестування електронних касових чеків

В Україні розпочалося тестування електронних касових чеків Ілюстративне фото (donoda.gov.ua)

Відповідне програмне забезпечення уже зараз можна завантажити на сайті ДФС

Державна фіскальна служба України (ДФС) розпочала тестування системи електронних касових чеків. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, відповідне програмне забезпечення, розроблене ДФС, вже зараз можна завантажити на сайті служби.

"ДФС забезпечено функціонування інформаційної системи E-Receipt, що розробляється службою у рамках реалізації експериментального проекту, розпочатого Мінфіном відповідно до постанови Кабміну щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей... касових апаратів", - сказано у повідомленні.

Зокрема, для початку роботи з електронними чеками, підприємцям необхідно заповнити низку форм, зокрема вказати номенклатуру товарів та послуг, які вони надають, а також зареєструвати відповідну касу та касирів, що працюватимуть у системі.

Додамо також, що система електронного чеку є частиною пілотного проекту, започаткованого Міністерством фінансів. У рамках проекту пропонується замінити традиційні касові апарати на смартфони, планшети та ноутбуки, на яких встановлене відповідне програмне забезпечення.

Нагадаємо, у червні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що після переходу на електронні чеки та відмови від традиційних касових апаратів український бізнес зможе заощадити до 2 млрд гривень.

Як писало РБК-Україна раніше, Кабінет міністрів затвердив проведення пілотного проекту з використання смартфонів і планшетів як новітніх касових апаратів.