ua en ru

В Україні розпочалися багатонаціональні авіаційні навчання за участю НАТО

В Україні розпочалися багатонаціональні авіаційні навчання за участю НАТО Ілюстративне фото (facebook.com/144thFighterWing)

В Україні проходять навчання "Чисте небо-2018"

В Україні розпочалися багатонаціональні авіаційні навчання за участю країн-членів НАТО. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Як повідомляється, навчання "Чисте небо-2018" проходять на аеродромі Староконстянтинів у Хмельницькій області, куди протягом тижня було передислоковано особовий склад та літаки Повітряних сил Збройних сил України.

"За останні дні мешканці міста побачили в небі не лише звичні для них літаки Су-24, а ще й літаки винищувальної авіації типу МіГ-29 та Су-27. Окрім того, визначною подією став приліт літаків F-15 144 винищувального крила Національної гвардії штату Каліфорнія", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навчання проходитимуть 8-19 жовтня 2018 року. Окрім Хмельницької області на навчаннях буде задіяно аеродром Гавришівка у Вінницькій області. Окрім України, участь у навчаннях братимуть ще 9 країн: Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія та США.

Фото: авіаційні навчання в Україні (mil.gov.ua)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що літаки Військово-повітряних сил (ВПС) США F-15 і C-130 прилетіли в Україну для участі в міжнародних навчаннях.

Додамо, 6 жовтня у Львівській області завершилися навчання "Світла Лавина-2018", в якому взяли участь підрозділ багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса".