ua en ru

У Львівській обл. завершилися міжнародні навчання "Світла Лавина-2018"

У Львівській обл. завершилися міжнародні навчання "Світла Лавина-2018" Фото: навчання "Світла Лавина-2018" у Львівській області (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Інженерні війська відпрацьовували ліквідацію наслідків повені

У Львівській області у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилися навчання "Світла Лавина-2018", в якому взяли участь підрозділ багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса". Про це передає РБК-Україна з посиланням на повідомлення Генштаб ЗСУ Facebook.

"Військовослужбовці збройних сил Румунії, Словаччини, Угорщини та України вдосконалювали навички по застосуванню багатонаціонального інженерного батальйону "Тиса" при ліквідації наслідків стихійного лиха в басейні річки Тиса", - повідомляють представники ЗСУ.

Фото: навчання "Світла Лавина-2018" у Львівській області (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Згідно з легендою навчань, інженерний батальйон проводив ліквідацію наслідків повені. Навчання проводилися в умовах, максимально наближених до реальних, з застосуванням наявної інженерної техніки.

"Особливістю навчань було те, що ми вперше з'єднуємо два мости різних типів: важкий механізований і понтонний, відпрацьовуємо питання евакуації постраждалих з острова за допомогою вертольота, а також евакуації техніки та майна з підтоплених територій, - повідомив заступник командувача військ оперативного командування "Захід" генерал-майор Олег Микац

Нагадаємо, представники Збройних сил України візьмуть участь у одних з найбільших в історії НАТО стратегическо-військових навчань Trident Juncture 2018, які стартують в Норвегії 25 жовтня.

Також повідомлялося, що українські військові планують провести широкомасштабні навчання в Азовському морі.