ua en ru

В Україні 16 травня відбудеться День вуличної музики

В Україні 16 травня відбудеться День вуличної музики Фото: Street Music Day в Україні

У Києві День вуличної музики пройде у трьох місцях - з 9:00 до 23:00

У 15 містах України цієї суботи, 16 травня 2015 року, другий рік поспіль пройде День вуличної музики, повідомляється на сайті заходу.

Цього року до ініціативи литовського музиканта Андрюса Мамонтовас приєднаються українські міста Київ, Львів, Івано-Франківськ, Біла Церква, Луцьк, Кривий Ріг, Запоріжжя, Ужгород, Тернопіль, Дніпропетровськ, Переяслав-Хмельницький, Деражня, Чернівці, Черкаси та Одеса. Одночасно фестиваль пройде у Вільнюсі, Ризі, Амстердамі, Копенгагені та інших європейських містах.

Зокрема, в Києві День вуличної музики пройде у трьох місцях - Історичний музей, Пейзажна алея і Контрактова площа. Заходи відбуватимуться з 9:00 до 23:00. Крім музики, гості зможуть спробувати вуличну їжу та придбати сувеніри.

В ході фестивалю свою музику представлять безліч молодих українських гуртів, у тому числі підопічна Святослава Вакарчука Крістіна Соловей, гості з Литви - Юргис Діджуліс, SKAMP і Antikvariniai Kaspirovskio Dantys, а також на Пейзажній алеї очікується виступ Ірени Карпи.

День вуличної музики (Street Music Day) в Україні - це масштабний міжнародний проект волонтерський проект, під час якого сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів виходять в центр свого міста, щоб зіграти і заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз та інше.

Зазначимо також, що у 2014 р. День вуличної музики пройшов в Україні вперше - в 10 містах. У Києві, в тому числі з акустичною програмою, виступив лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук, а також музичне відкриття Tape Flakes.

Нагадаємо, 16 травня в низці українських міст пройдуть Дні Європи, в тому числі і в Києві.