ua en ru

В Україні люстровано майже 1 тис. осіб, у т. ч. 40 суддів, - Мін'юст

В Україні люстровано майже 1 тис. осіб, у т. ч. 40 суддів, - Мін'юст Фото: Тетяна Козаченко розповіла про темпи люстрації

Люстрація по посадах спрацювала на 98%

На сьогодні в Україні люстровано 938 осіб і серед них - 40 служителів Феміди. Про це заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, передає "Радіо Свобода".

За її словами, хоча суди розглядають понад 1300 позовів від тих, хто підпав під дію закону "Про очищення влади", люстрація по посадах спрацювала на 98%, але є 2% ганебних випадків ігнорування закону деякими відомствами.

Козаченко має на увазі Генпрокуратуру, Державну фіскальну службу та Адміністрацію президента.

Керівник департаменту Мін'юсту наголосила, що всі повинні бути рівними перед законом, і це, зокрема, стосується колишніх високопосадовців МВС Василя Паскала і Володимира Євдокимова.

Козаченко також відзначила поступ у судовій реформі, але досі через суд в Україні, на її думку, можна провернути все - у тому числі узурпувати владу, як це робив екс-президент Віктор Янукович.

Нагадаємо, раніше в Мін'юсті заявляли, що Державна фіскальна служба сильніше інших держорганів опирається люстрації, 40% апарату відомства - керівники часів Януковича.