ua en ru

В Україні за корупцію були засуджені 18 військових у 2015

В Україні за корупцію були засуджені 18 військових у 2015 Фото: реальні терміни отримали четверо військових

Всього за рік до ЄРДР внесено відомості про 82 корупційні злочини військовими

В Україні суди протягом 2015 року засудили 18 військовослужбовців за корупційні злочини. Про це на брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України Юрій Онисковець, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2015 році правоохоронними органами щодо незаконних дій військовослужбовців внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань (дані, - ред.) про вчинення 82 кримінальних порушень, пов'язаних з корупцією", - повідомив Онисковець.


Він також зазначив, що серед цих кримінальних правопорушень 33 випадки отримання хабарів, 32 випадки розкрадання військового майна і 11 зловживань впливом.

"За корупційні злочини засуджено 18 осіб, щодо інших тривають досудові розслідування і судові розгляди, які не закінчені. Реальну міру покарання отримали лише 4 людини, штраф - 8 осіб, 1 особа притягнута до відповідальності за службовим обмеженням, 5 осіб притягнуто до відповідальності з умовним терміном покарання ", - додав Онисковець.

За його словами, кількість зафіксованих в 2015 році кримінальних правопорушень, пов'язаних з корупцією, в два рази перевищує показники 2014 року.

"Було виявлено в 2014 році 44",- зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, раніше полковника Нацгвардії затримали при спробі дати хабар військовому прокурору.