ua en ru

В Україні до кінця року можуть запрацювати ресурсні центри по проекту інклюзивної освіти

В Україні до кінця року можуть запрацювати ресурсні центри по проекту інклюзивної освіти Фото: Марина Порошенко (facebook.com/PoroshenkoFoundation)

Зараз вже розробляються методики при центрах у Житомирській і Дніпропетровській областях

Дружина президента України Марина Порошенко заявила, що до кінця року можуть запрацювати ресурсні центри по проекту інклюзивної освіти. Про це вона повідомила на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перші інклюзивні центри з'являться у регіонах, які приєдналися до проекту. Зараз вже розробляються методики при центрах у Житомирській і Дніпропетровській областях. Думаю, що до кінця року ми вже побачимо перші приклади роботи медіатек на базі проекту про інклюзивну освіту", - сказала вона.

Є два напрямки відкриття інклюзивних ресурсних центрів: на базі шкіл чи окремо.

"Реформа децентралізації передбачає зміну якості освітнього простору. На інклюзивну освіту на наступний рік закладається 500 млн гривень коштів. У цьому році на інклюзивну освіту також вже виділені кошти. Були розроблені проекти для медіатек та ресурсних кімнат для дітей з особливостями розвитку", - зазначила Марина Порошенко.

Нагадаємо, у липні президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону" Про освіту "щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг".