ua en ru

В Україні з цього року розширили коло учасників ЗНО

В Україні з цього року розширили коло учасників ЗНО Фото: Вадим Карандій (mon.gov.ua)

З 2018 року екзамени в технікумах почнуть здавати у формі ЗНО

Всі, хто вчиться в професійно-технічних навчальних закладах і коледжах, з 2018 року проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року з'являється ще одна група, і вона є досить чисельною: це учні, слухачі професійно-технічних навчальних закладів, коледжів, які проходитимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Тобто це особи, які на другому, третьому році навчання у відповідних закладах мають скласти державну підсумкову атестацію перед тим, як буде прийняте рішення про здобуття ними середньої загальної освіти", - зазначив Карандій.

За словами чиновника, перелічені особи цього року здаватимуть тільки українську мову. Проте до 2020 перелік предметів буде такий самий, як у випускників шкіл.

Він додав, що згодом все більше груп населення будуть здавати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Також Карандій зазначив, що, до цього року було дві найбільш масові групи абітурієнтів-учасників ЗНО.

"Це випускники загальноосвітніх закладів і випускники минулих років, а також випускники професійно-технічних навчальних закладів та коледжів, які проходять ЗНО для вступу до вищих навчальних закладів", - додав директор УЦОЯО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що абітурієнтам з тимчасово окупованих територій полегшили умови реєстрації на ЗНО. Тепер вони зможуть подавати комплекти документів у регіональні центри оцінювання якості освіти в електронному варіанті.