ua en ru

Абітурієнтам з тимчасово окупованих територій полегшили умови реєстрації на ЗНО

Абітурієнтам з тимчасово окупованих територій полегшили умови реєстрації на ЗНО Фото: Вадим Карандій (mon.gov.ua)

Абітурієнти зможуть подавати комплекти документів у регіональні центри оцінювання якості освіти в електронному варіанті

Абітурієнти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, зможуть зареєструватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з електронною поштою, а також у додатковий час. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, а також для учасників антитерористичної операції будуть створені декілька полегшених умов реєстрації на ЗНО. Зокрема, це полегшення полягає в тому, що у зв'язку з тим, що недостатньо добре працюють засоби зв'язку, а саме - пошта, абітурієнти зможуть надсилати відповідні комплекти документів у регіональні центри оцінювання якості освіти не тільки в паперовому вигляді, але їм буде надано право направляти їх в електронному вигляді, електронними листами ", - сказав він

Крім цього, за словами Карандія, відповідна категорія осіб має право пройти реєстрацію на ЗНО під час додаткового часу - з 3 по 21 травня.

"Але ті особи, які скористаються цим правом, зможуть пройти зовнішнє незалежне оцінювання виключно у додаткову сесію", - підкреслив він.

Також він зазначив, що реєстрація на проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання завершується через 8 днів.

"На даний момент триває реєстрація на пробне незалежне оцінювання, до його завершення залишається 8 днів. На сьогодні, цей процес реєстрації досить активний, і на 22 січня зареєструвалося вже 85 тис. осіб", - сказав він.

За його словами, пробне оцінювання відбудеться 24 березня - з української мови і літератури та 31 березня - з усіх предметів.

Нагадаємо, раніше стали відомі основні зміни у процедурі реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні у 2018 році.