ua en ru

В Україні 90% автошляхів непридатні для сучасного транспорту, - Омелян

В Україні 90% автошляхів непридатні для сучасного транспорту, - Омелян Фото: Володимир Омелян

У цьому році запланований капітальний ремонт 2 тисяч кілометрів автошляхів

В Україні 90% автошляхів непридатні для сучасного транспорту як з точки зору покриття, так і з точки зору допустимого навантаження. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "5 канал".

Він повідомив, що у цьому році запланований капітальний ремонт 2 тисяч кілометрів автошляхів.

"Фактично 90% українських автошляхів не придатні для сучасного транспорту, як з точки зору покриття, так і з точки зору допустимого навантаження. Зараз основні сили ми кидаємо на відновлення проїздності українськими шляхами, тобто на ямковий ремонт, на жаль… Цього року ми плануємо 2000 км відремонтувати капітальним чином. Я дуже сподіваюсь, що на це ми знайдемо кошти, обіцяні урядом", - підкреслив голова МІУ.

За його словами, щоб мати в Україні якісні автошляхи, необхідно щонайменше протягом п’ятирічного періоду вкладати від 50 млрд гривень у ремонт і відновлення.

"За підрахунками і нашими, і іноземних спеціалістів, для того, щоб мати якісні дороги нам потрібно щонайменше протягом п'ятирічного періоду вкладати щонайменше від 50 мільярдів гривень щороку. Ми маємо в минулому році 10, в цьому році, дай Боже, 30 мільярдів", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, уряд планує за 5-7 років навести порядок на українських автодорогах.