ua en ru

В Україні за 7 місяців скоєно 124 вбивства і замахи вогнепальною зброєю або вибухівкою

В Україні за 7 місяців скоєно 124 вбивства і замахи вогнепальною зброєю або вибухівкою Фото: В'ячеслав Аброськін (facebook.com arsen.avakov.1)

В 2017 році з незаконного обігу вилучено більше тисячі одиниць вогнепальної зброї

За три роки конфлікту на Донбасі в Україні збільшились обсяги незаконного обігу зброї. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки за останні сім місяців цього року скоєно 124 умисних убивства та замахи з використанням вогнепальної зброї та вибухових речовин, у тому числі 27, які мають ознаки замовних. Також 82 розбійні напади. Із незаконного обігу вилучено більше тисячі одиниць вогнепальної зброї. Тількі гранатометів - більше 22, гранат - більше 800, а також велику кількість набоїв до різних видів озброєння", - написав Аброськін.

Він зазначив, що з метою запобігання незаконному обігу зброї правоохоронці й компанії-перевізники вирішили об'єднати зусилля.

"У ході проведення наради представники "Укрпошти" заявили про можливість обладнання своїх відділень в зоні АТО металошукачами. Наразі ми напрацьовуємо механізм взаємодії та найближчим часом плануємо підписати Меморандум про співпрацю в боротьбі з незаконним обігом зброї між поліцією та найбільшими компаніями-перевізниками, що займаються експрес-доставкою", - заявив Аброськін.

За останні три роки війни збільшились обсяги незаконного обігу зброї. Майже кожен "турист", який "побував" в зоні АТО вв...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 31 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Нацполіції повідомив, що за час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі встановлено понад 400 фактів незаконного обігу зброї.