ua en ru

В Україні майже 62 тисячі осіб мають заборгованість у сплаті аліментів більше року

В Україні майже 62 тисячі осіб мають заборгованість у сплаті аліментів більше року Фото: несплата аліментів (колаж РБК-Україна)

Міністр юстиції хоче запровадити таку міру покарання, як суспільно-корисні роботи

В Україні майже 62 тисячі осіб на сьогоднішній день мають заборгованість у сплаті аліментів більше року. Про це на селекторній нараді повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо нові інструменти впливу на неплатників аліментів. Наразі наповнюється реєстр. Близько 170 тисяч неплатників вже є на даний момент в реєстрі, але кількість постійно збільшується. Станом на сьогодні близько 70 тисяч боржників були фактично обмежені у виїзді закордон", - повідомив Петренко.

Він зазначив, що хоче, щоб Міністерство юстиції включилось в моніторинг неплатників.

"Сьогодні близько трьох тисяч протоколів було вже складено. Я хочу також запровадити таку міру покарання, як суспільно-корисні роботи. По всій країні майже 62 тисячі осіб на сьогоднішній день наразі мають заборгованість у сплаті аліментів більше року", - сказав він.

При цьому Петренко відзначив необхідність застосування до неплатників аліментів суспільно-корисних робіт.

"Прохання організувати зустрічі з головами міст, щоб зробити акцент на суспільно-корисні роботи. Вже є перші рішення судів по таким справам. Зараз є багато роботи: розчищати сніг та таке інше... Прохання застосовувати такий інструмент, як суспільно-корисні роботи. Хочу відзначити позитивну динаміку по стягненню аліментів. В Полтавській області вже маємо плюс 12 мільйонів гривень, пасуть задніх, на жаль, Чернівецька область та Київ у цьому питанні ", - додав він.

Нагадаємо, станом на 27 лютого за 14 днів роботи закону про обмеження для неплатників аліментів кількість людей, які оголошені в розшук, збільшилася з 6 до майже 8 тис.