ua en ru

В Україні 1,5 млн сімей компенсують до 700 гривень за економію субсидій, - Гройсман

В Україні 1,5 млн сімей компенсують до 700 гривень за економію субсидій, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (фото РБК-Україна)

Кабмін прийняв рішення про монетизацію заощаджених субсидій

В Україні 1,5 млн сімей, які змогли забезпечити економію газу та електроенергії для опалення, отримають компенсацію до 700 гривень. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими розрахунками 1,5 млн українських сімей, які змогли забезпечити економію газу й електроенергії для тепла, отримають найближчим часом до 700 гривень готівкою, які вони заощадили за опалювальний сезон. Ще одну обіцянку, яке я давав, зараз буде виконано Міністерством соціальної політики, і люди це відчують", - заявив Гройсман.

Пізніше відповідне рішення було прийнято урядом.

"Мова йде про внесення змін до порядку призначення субсидій, основним з яких є монетизація залишків субсидій", - зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що монетизація субсидій суттєво ускладнить процедуру їх оформлення. Крім того, міністр соціальної політики Андрія Рева зазначав, що повну монетизацію пільг в Україні проведуть в 2018 році.