ua en ru

Монетизація субсидій істотно ускладнить процедуру їх оформлення, - Розенко

Монетизація субсидій істотно ускладнить процедуру їх оформлення, - Розенко Фото: Павло Розенко

Розенко вважає, що монетизація субсидій має дві складові

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що монетизація субсидій споживача суттєво ускладнить процедуру їх оформлення. Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

"Монетизація субсидій має дві складові. Перше - це монетизація розрахунків між постачальниками послуг, тобто, сьогодні це кліринг, сьогодні це папірці, сьогодні це взаємозаліки. Нам сьогодні радять монетизувати цю частину системи субсидій, і я це повністю підтримую. Друга частина - це безпосередня монетизація субсидій споживача. І тут виникають у нас великі питання, монетизація субсидій дуже суттєво ускладнить процедуру оформлення субсидій", - заявив він.

Він додав, що виступає за спрощення процедури оформлення субсидій.

"Я пишаюся тим, що ми свого часу запропонували систему субсидій, які можна було оформити дуже просто, я проти того, щоб людям було важче. А тут починається, відкриття рахунків у банках, щомісячний переказ коштів і не в кожному селі у нас є відділення банків ", - сказав Розенко.

Нагадаємо, раніше Павло Розенко заявив, що перше підвищення прожиткового мінімуму та мінімального розміру пенсій відбудеться 1 травня 2017 року.