ua en ru

Україна має продовжити реформи у сфері верховенства права, – посол США.

В країні мають бути продовжені реформи у сфері верховенства права та правоохоронній сфері, якщо Україна прагне стати частиною демократичної світової спільноти, наголосив надзвичайний і повноважний посол США Джон Теффт у ході зустрічі з міністром юстиції України Миколою Оніщуком, повідомляє прес-служба Мін'юсту.
Посол вважає, що незважаючи на зміну політичних еліт, у країні має бути забезпечена робота над законопроектами у відповідних галузях, розробка яких тривала останні кілька років, та над створенням інституцій, які б забезпечували повноцінну реалізацію та захист громадянських прав та свобод в Україні.

Також, учасники зустрічі обмінялися думками щодо перспектив продовження в Україні реформ у правовій сфері, у сфері кримінальної юстиції, судової реформи й у сфері запобігання та протидії корупції.
М.Оніщук запевнив Дж.Теффта в безальтернативності обраного Україною шляху, водночас зауваживши, що інтенсивність та результативність започаткованих реформ буде залежати від бажання та готовності демократичних країн - ЄС та США - підтримати Україну на шляху цих реформ.