ua en ru

Україна є надійним транзитером енергоресурсів Азербайджану, – Алієв

Україна є надійним транзитером енергоресурсів Азербайджану. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Президент республіки Азербайджан Ільхан Алієв після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання палива і енергетичного сектору завжди займали особливе місце в порядку денному наших відносин, і ми сьогодні обговорювали як у майбутньому можливо тісніше співпрацювати в цій сфері, бо є багато напрямків, в яких ми можемо активно взаємодіяти. Азербайджан як виробник енергоресурсів, і Україна як споживач і транзитер, відіграють важливу роль у забезпеченні енергетичної безпеки країн співробітництва каспійсько-чорноморського регіону. Протягом багатьох років Азербайджан забезпечував постачання і доставку власних енергоресурсів на світові ринки", - зазначив Алієв.

Янукович запевнив, що Україна і надалі буде надійним транзитером для Азербайджану.

"Україна є надійним транзитером енергоресурсів, в той час як Азербайджан є їх надійним постачальником. Взаємодія у енергетичній сфері є одним із пріоритетних питань, і наші країни мають всі умови для обєднання зусиль у питанні транспорту енергоносіїв в європейському напрямку", - зазначив Президент України.