ua en ru

Україна вишле консула Угорщини, - Клімкін

Україна вишле консула Угорщини, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Глава МЗС України заявив, що Угорщина фундаментально порушує українське законодавство і міжнародне право

Україна вишле угорського консула, якщо Угорщина сама не відкличе його. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто на полях Генасамблеї ООН, повідомляє прес-служби МЗС України в Twitter.

"Проблема не тільки у видачі паспортів. Угорщина фундаментально порушує українське законодавство і міжнародне право, зокрема Віденської Конвенції про консульські зносини. Будапешт повинен відкликати свого консула, в іншому випадку це зробить українська сторона", - заявив міністр.

Україна вишле консула Угорщини, - Клімкін

РБК-Україна повідомляло, що минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів в Берегово. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

Також стало відомо, що прихований відеозапис роздачі угорських паспортів українцям у консульстві Угорщини в Берегові зробив прикордонник.