ua en ru

Стало відомо, хто зняв відео роздачі угорських паспортів українцям на Закарпатті

Стало відомо, хто зняв відео роздачі угорських паспортів українцям на Закарпатті Фото: паспорт Угорщини (twitter.com/dnewshungary)

За словами Москаля, відео зробив прикордонник

Прихований відеозапис роздачі угорських паспортів українцям у консульстві Угорщини в Берегові зробив прикордонник. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає "112 Україна".

На питання: хто виклав відео він відповів, що "це діючий прикордонник, який прийняв присягу і це все записав".

Також Москаль зазначив, що дану ситуацію повинна розслідувати служба внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті викрили щонайменше 39 осіб з подвійним громадянством.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін розповів про два варіанти розвитку подій в питанні висилки консула Угорщини після публікації відео з роздачею угорських паспортів у Закарпатській області.

"Дві опції - чи угорці його просто забирають, це найбільш конструктивний сценарій, або він поїде в Будапешт сам (буде висланий Україною, - ред.)", - підкреслив Клімкін.

У свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина може вислати українського консула у відповідь на можливу висилку з України угорського дипломата після скандалу в Берегово.

Зокрема, Сійярто зазначив, що якщо Київ піде на висилку угорського консула після скандалу з видачею паспортів у Береговому, то Будапешт буде змушений зробити пропорційну відповідь.