ua en ru

Геращенко: інформація про видачу угорських паспортів українцям вимагає жорсткої реакції МЗС

Геращенко: інформація про видачу угорських паспортів українцям вимагає жорсткої реакції МЗС Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Геращенко заявила про наміри провести в ВР дебати про посилення відповідальності про приховане подвійне громадянство

Перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко заявила про наміри провести в парламенті дебати про посилення відповідальності про приховане подвійне громадянство. Про це вона повідомила в Facebook.

Раніше з'явилася інформація про нібито видачу угорських паспортів громадянам України в консульстві Угорщини в місті Берегово Закарпатської області.

"Інформація про видачу угорських паспортів громадянам України в Берегово вимагає жорсткої реакції МЗС та СБУ. І мені здається, що прийшов час провести у ВР дебати про посилення відповідальності про прихованоме подвійне громадянство (мова йде в першу чергу про можливе подвійне громадянство чиновників, держслужбовців, депутатів усіх рівнів, це є реальною загрозою національній безпеці держави)", - написала Геращенко.

Під час восьмого засідання Парламентського комітету асоціації з депутатами Європейського парламенту, серед яких були й угорські політики, Геращенко заявила, що українська сторона розцінює певні заяви деяких угорських високопоставлених посадових осіб "як неприпустимі, як приховані територіальні претензії до України".

Геращенко: інформація про видачу угорських паспортів українцям вимагає жорсткої реакції МЗС

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти.

Сьогодні повідомлялося, що Міністр закордонних справ України Павло Клімкін уточнить інформацію про нібито видачу угорських паспортів громадянам України на Закарпатті.