ua en ru

Україна вийшла з топ-40 за привабливістю для інвестицій у відновлювану енергетику

Україна вийшла з топ-40 за привабливістю для інвестицій у відновлювану енергетику

Україна вийшла з топ-40 за привабливістю для інвестицій у відновлювану енергетику. Про це заявив старший консультант відділу послуг у сфері сталого розвитку Ernst&Young в Україні Костянтин Таранець, повідомляється у прес-релізі EY.

"Цього разу Україна не увійшла до топ-40 Індексу, оскільки була потіснена іншими країнами з перехідною економікою, які за останні півроку впровадили прогресивні інструменти підтримки відновлюваних джерел енергії (включаючи тарифну підтримку, законодавчі ініціативи, активне проведення аукціонів на підключення потужностей відновлюваної енергетики до енергосистемі в Єгипті, ОАЕ, Південній Африці, Бразилії). До того ж, складна макроекономічна ситуація і невизначеність із "зеленим тарифом" в Україні призвели до того, що інвесторам довелося заморозити плани з будівництва нових потужностей", - зазначив Таранець.

За його словами, невизначена політика щодо місцевої складової (обладнання, продукції та послуг) у проектах також призводить до втрати інтересу з боку потенційних інвесторів.

"Для стабілізації ситуації в галузі відновлюваної енергетики, крім поліпшення загального інвестиційного клімату у країні, має бути зроблений ряд конкретних кроків з боку Міністерства енергетики та вугільної промисловості та регулятора (НКРЕКУ). Необхідна побудова довгострокової стратегії та бачення подальшого розвитку галузі з урахуванням перспектив вдосконалення енергоринку і технологій відновлюваної енергетики, а також можливостей і прогнозів розвитку української економіки", - резюмували в Ernst & Young LLC.