ua en ru

Україна виграє інформаційну війну, - РНБО

Україна виграє інформаційну війну, - РНБО Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У РНБО заявили, що вільного обігу інформації де-факто не існує

Україна виграє інформаційну війну. Про це заявив керівник Служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Валентин Петров, повідомляє прес-служба РНБО.

Так, за словами Петрова, що незважаючи на різні думки в суспільстві, Україна виграє інформаційну війну.

"Давайте припинимо посипати голову попелом! Ми не програємо інформаційну війну, а насправді її виграємо, і цьому є безліч прикладів. І волонтери, і громадянське суспільство, і держава роблять все можливе для цього", - заявив він.

Крім того, Петров зазначив, що найголовнішим в боротьбі з інформаційними фейками є становлення справжньої незалежної журналістики, медіаграмотність та критичне мислення у суспільстві.

"Насправді вільного обігу інформації де-факто не існує. І тут принципове питання про довіру до держави і до державних інституцій...Абсолютної свободи інформації немає і не може бути. Є обмеження етичні, моральні, юридичні", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж усього українсько-російського кордону, використавши спеціальну технологію.