ua en ru

Україна може заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж кордону, - Турчинов

Україна може заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж кордону, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Це можливо завдяки системі протидії антиукраїнському мовленню

Україна може заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж усього українсько-російського кордону, використавши спеціальну технологію. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов у ході засідання військового комітету, передає прес-служба Турчинова.

Він пояснив, що вздовж кордону місце українського аналогового мовлення, яке припинить мовлення, можуть спробувати захопити російські телеканали.

"Технологія, яка використовується в комплексній системі інформаційної протидії, після її розгортання в окремих регіонах дозволить повністю заблокувати російське аналогове та цифрове телерадіомовлення вздовж усього українсько-російського кордону", - повідомив Турчинов.

За даними РНБО, уже заблоковано понад 40 телеканалів, поширення трансляції яких в Україні державі обмежено рішеннями Нацради з питань телебачення і радіомовлення, а також мовників, що підпадають під дію санкцій, введених указом президента України від 15.05.2017 № 133.

"Зокрема, припинено ефірне мовлення таких відверто антиукраїнських інформаційних джерел, як "Новороссия ТВ", "Роcсия-24", "ОплотТВ", "1-й Республиканский", "НТВ", "Россия-1" та низки інших пропагандистських засобів гібридної війни", - зазначили в РНБО.

Нагадаємо, як заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання військового комітету, Україна розробила систему протидії антиукраїнському мовленню на окупованих Росією територіях.