ua en ru

Україна виходить на новий європейський рівень ставлення до особливих дітей, - Порошенко

Україна виходить на новий європейський рівень ставлення до особливих дітей, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, серед найкращих вчителів України багато тих, хто спеціалізується на інклюзивній освіті

Україна виходить на абсолютно новий європейський рівень ставлення до особливих дітей. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter глави держави Петра Порошенка.

Президент підкреслив, що сьогодні серед найкращих вчителів України багато тих, хто спеціалізується саме на інклюзивній освіті.

Україна виходить на новий європейський рівень ставлення до особливих дітей, - Порошенко

"Радий вітати номінантів національної премії Global Teacher Prize Ukraine та брати участь у цьому важливому заході. Вітаю усіх вчителів з професійним святом - низький уклін вам. Нехай на життєвому шляху нам зустрічаються тільки мудрі вчителі і здібні учні!.. Особливо важливо, що сьогодні серед найкращих вчителів України багато тих, хто спеціалізується саме на інклюзивній освіті. Це означає, що Україна виходить на абсолютно новий європейський рівень ставлення до особливих дітей", - написав глава держави.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада України схвалила закон про розвиток інклюзії на різних рівнях освіти.

Як писало РБК-Україна раніше, 21 серпня на Всеукраїнській конференції педагогічних працівників президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні в цьому році відкриють понад 8 тисяч інклюзивних класів.