ua en ru

Україна вперше отримала згоду РФ по виконанню мінських домовленостей, - Клімкін

Україна вперше отримала згоду РФ по виконанню мінських домовленостей, - Клімкін

Україна вперше отримала згоду Росії на підтримку мінських домовленостей. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Верховній Раді України в ході години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Другий важливий елемент мінських домовленостей полягає в тому, що Президент України, канцлер Німеччини, Президент Франції і Президент Російської Федерації, тобто вони, таким чином схвалили комплекс заходів виконання мінських домовленостей, це означає, що ми вперше отримали згоду російської сторони на підтримку логіки мінських домовленостей і готовність їх виконувати", - сказав він.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, який в результаті підписали контактна група та лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.