ua en ru

Україна може відновити експорт м'яса в Єгипет

Україна може відновити експорт м'яса в Єгипет Фото: м'ясо (Pixabey)

Українські виробники можуть відновити поставки м'яса великої рогатої худоби в Єгипет

Українські произодители м'яса великої рогатої худоби (ВРХ) можуть відновити постачання продукції в Єгипет. про це повідомляє прес-служба міністерства аграрної политиуки та продовольства України.

Повідомляється, що нещодавно відбулася зустріч голови Госпродпотребслужбы Володимира Лапи і представників Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ) від Єгипту по відновленню експорту м'яса ВРХ в Єгипет. Зустріч української та єгипетської сторони стала продовженням переговорів, які тривали під час 85-ї сесії МЕБ в травні 2017 року.

Під час зустрічі сторони обговорили питання відновлення експорту м'яса ВРХ з України в Єгипет у зв'язку з відсутністю в Україні статусу країни з контрольованим ризиком щодо губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої ХУДОБИ (ГЕ ВРХ).

Представники Госпродпотребслужбы зазначили, що в Україні з 2017 року запущена програма визначення статусу України як країни з контрольованим ризиком ГЕ ВРХ, і надали матеріали по контролю ГЕ ВРХ в Україні.

"В результаті зустрічі єгипетська сторона пообіцяла докласти всіх зусиль для зняття обмежень по забійному ВРХ, визнання українських халяльних центрів для проведення сертифікації для Єгипту і подальшого налагодження співробітництва між країнами", - додали в прес-службі Мінапк.

Нагадаємо, раніше Ірак зняв заборону на експорт українського м'яса птиці.