ua en ru

Україна входить в топ-10 найбільших постачальників агропродукції до ЄС, - МЕРТ

Україна входить в топ-10 найбільших постачальників агропродукції до ЄС, - МЕРТ Фото: МЕРТ (РБК-Україна)

Обсяги експорту української продукції до ЄС у першому півріччі склали $9,4 млрд

Україна входить в десятки найбільших постачальників агропродукції до ЄС. Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України на своїй сторінці в Facebook.

"Угода про асоціацію з ЄС почала діяти повністю 1 вересня. Але в нас і до цього назбиралося багато перемог вільної торгівлі. Ділимося ними. За результатами 6 місяців 2017 року Європейський союз є основним торговельним партнером України з питомою вагою торгівлі товарами та послугами 39,9%. Важливо, що обсяги експорту до ЄС склали $9,4 млрд та збільшилися на 22,8%, або на $1,7 млрд. Сьогодні ми входимо до топ-10 найбільших постачальників агропродукції до ЄС", - говориться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що також зростають інвестиції у виробництво на території України для експорту на ринок ЄС. Як приклад у МЕРТ навели Львівщину, де завдяки інвестиціям відкрили нові потужності заводу "Електроконтакт" з виробництва кабельної продукції, яка потім поставляється для BMW, Opel та Mercedes.

"Показники експорту ізольованих проводів та кабелів почали суттєво рости. У 2016 році зростання було на 7,5%, а вже у першому півріччі 2017 року - на 16,3%", - додали в МЕРТ.

Угода про асоціацію з ЄС почала діяти повністю 1 вересня. Але в нас і до цього назбиралося багато перемог вільної торгів...

Опубліковано Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 5 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в МЕРТ заявляли, що український експорт до Європейського союзу зростає достатньо постійно.