ua en ru

У МЕРТ заявили про зростання українського експорту в ЄС

У МЕРТ заявили про зростання українського експорту в ЄС Фото: заступник голови МЕРТ Наталія Микольська (facebook.com/Bogdan Bortakov)

З України збільшується експорт готової продукції, а не сировини

Експорт української продукції до Євросоюзу збільшується. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська в ефірі "5 каналу".

Як зазначила Микольська, у результаті торговельної агресії Російської Федерації, і в результаті військової агресії і анексії Криму Україна втратила 20% промислового виробництва.

"У результаті торговельної агресії тільки минулого року ми втратили фактично 1 млрд доларів експорту, говорити про те, що ми можемо показувати показники зростання при такій ситуації однозначно неможливо. Минулого року після стабілізації відбувалися перші ознаки росту і зараз ми бачимо, що цей ріст стабілізується і збільшується", - розповіла вона.

Крім того, Микольська додала, що український експорт до Європейського Союзу зростає достатньо постійно.

"У нас відбувається зростання до надійних торговельних партнерів, до Європейського Союзу. Український експорт до Європейського Союзу зростає достатньо постійно і що вкрай важливо, збільшується експорт з України готової продукції, а не сировини", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україну запросили приєднатися до середземноморської торговельної конвенції.