ua en ru

Україна повернула Росії затриманих військових

Україна повернула Росії затриманих військових Фото: затриманий в Луганській області військовий РФ

Над російськими військовослужбовцями пройшов суд

Двох військовослужбовців внутрішніх військ Російської Федерації, яких напередодні затримали за незаконний перетин кордону з Україною, передали російським прикордонникам, передає ТАСС з посиланням на керівника прес-служби внутрішніх військ МВС РФ Василь Панченков.

"Військовослужбовці ненавмисно перетнули кордон, були без зброї і не знали, що знаходяться в зоні суміжної держави. Над ними на Україні вже пройшов суд, вони отримали судове постанову про адміністративне правопорушення у зв'язку з переходом кордону, в даний час вони передані російським прикордонникам", - сказав Панченков.

Він заявив, що зазначені військовослужбовці на поїзді прямували на збори в гірничо-навчальний центр в Краснодарському краї. При зупинці складу на станції "Чертково" вони вийшли з вагона і опинилися на території України у зв'язку з погано видимими прикордонними знаками.

Україна повернула Росії затриманих військових

Фото: затриманий на Донбасі російський військовий

За даними російських ЗМІ, росіян оштрафували на суму близько 3,6 тисяч грн.

Нагадаємо, 26 листопада 2015 року прикордонники Луганського загону в районі пункту пропуску "Мілове" затримали двох військовослужбовців Російської Федерації за незаконний перетин кордону. Військовослужбовці однієї з частин внутрішніх військ МВС заявили, що слідували в Армавір (РФ) і в Україну потрапили випадково. Пізніше Росія підтвердила затримання своїх військових.