ua en ru

Україна веде переговори про отримання до 95 млн доларів від США по лінії Держдепу

Україна веде переговори про отримання до 95 млн доларів від США по лінії Держдепу Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Повні обсяги надання Україні допомоги можна оцінити тільки після прийняття бюджету США на 2018 рік

Посол України в США Валерій Чалий розповів, що Україна веде переговори про отримання до 95 млн доларів від США по лінії Державного департаменту. Про це йдеться в матеріалі РБК-Украина: "Три роки переговорів: чи дадуть США Україні летальна зброя".

"Повні обсяги надання Україні допомоги можна оцінити тільки після прийняття повного консолідованого бюджету на наступний рік. Адже ці 350 млн - це ті кошти, які проходять по лінії Пентагону. Але є ще можливість отримати кошти по лінії Держдепу. І хоча з самого початку запит Держдепу на цей напрямок був нульовий, то зараз ми працюємо над тим, щоб цей показник досяг 85-95 млн доларів", - пояснив Чалий.

Тому, за словами посла, якщо президент США Дональд Трамп підпише цей законопроект - це стане потужним політичним сигналом не тільки для України, але і для всього європейського регіону, в тому числі для Балтійських країн.

Нагадаємо, раніше Сенат США схвалив проект закону "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", який містить дозвіл на виділення 350 млн доларів для надання допомоги Україні у сфері безпеки.