ua en ru

Україна протягом 5-7 років зможе повністю забезпечити потреби в газі за рахунок внутрішнього видобутку, - "Нафтогазвидобування"

Україна протягом протягом 5-7 років зможе повністю забезпечити потреби в газі за рахунок внутрішнього видобутку.

Україна протягом протягом 5-7 років зможе повністю забезпечити потреби в газі за рахунок внутрішнього видобутку. Про це сказав генеральний директор компанії "Нафтогазвидобування" Ігор Щурів під час виступу на п'ятому українському енергетичному форумі в Києві, йдеться у повідомленні прес-служби ДТЕК.

За словами щурова, перспективи видобутку традиційного природного газу в Україні недооцінені за відсутності актуальної та повної геологічної інформації про надра. При створенні сприятливого регуляторного середовища, залучення інвестицій і використанні нових технологій Україна здатна протягом 5-7 років повністю забезпечити себе газом власного видобутку. Як наголошується, в поточному році компанія вже ввела в експлуатацію одну свердловину, буріння ще трьох планується завершити до кінця року.

Паралельно компанія приступає до буріння шести нових глибоких свердловин на Семиренковском родовищі.

Розпочаті роботи дозволять "Нафтогазвидобування" збільшити обсяги видобутку газу в 2014 р. більш ніж у півтора рази - до 800 млн куб. м. До 2020 р. перед "Нефтегаздобычей" і нафтогазовим напрямком ДТЕК (основного акціонера компанії) стоїть завдання повністю забезпечити потребу в газі групи СКМ, яка становить 6 млрд куб. м в рік.