ua en ru

Україна незабаром почне співпрацю з китайсько-сиінгапурським промисловим парком у м. Сучжоу

Україна незабаром почне співпрацю з китайсько-сінгапурським промисловим парком у м. Сучжоу (Китай). Про це сьогодні заявив заступник міністра економіки України Валерій П'ятницький на прес-конференції, присвяченій результатам участі України в світовій виставці "Експо-2010", яка проходить у м. Шанхай (Китай).

«Виставка, в якій брала участь Україна, є іміджевою, - говорить В.П'ятницький. - Україна зарекомендувала себе на ній з кращого боку. Тому найближчим часом керівництво міста Сучжоу готове розглянути інвестиційні пропозиції української сторони, а також можливу участь України в китайсько-сингапурському промисловому парку».

За його словами, співпраця з Китаєм не обмежуватиметься лише одними інвестиціями, передбачається спільне українсько-китайське виробництво різних товарів.

В.П'ятницький підкреслив, що товарообіг китайсько-сингапурського промислового парку складає 200 млрд дол. за рік, що в два рази перевищує товарообіг України. "Для того, що б співробітничати з цим промисловим парком, Україні необхідно розвивати нові технології, щоб можна було запропонувати нову продукцію китайським партнерам", - підкреслив В.П'ятницький.