ua en ru

Україна в травні 2011 р. відправить у США ракету "Зеніт-3SL" для відновлення пусків за програмою "Морський старт"

Україна в травні 2011 р. відправить у США ракету "Зеніт-3SL" для відновлення пусків за програмою "Морський старт". Про це повідомив на прес-конференції голова Державного космічного агентства країни Юрій Алексєєв. Останній раз носій стартував з морської платформи в квітні 2009 р. У 2011 р. пуски будуть відновлені в III кварталі. До кінця 2011 р. планується виконати два запуски.
Ю.Алексєєв відзначив, що в цілому в 2011 р. очікується сім стартів носіїв, виготовлених за участю Україні, в порівнянні з трьома в 2010 р. У січні 2011 р. відбувся перший пуск ракети "Зеніт-3SLБФ" з російським розгінним блоком "Фрегат ". Тричі повинен стартувати конверсійний "Дніпро", в тому числі з українським космічним апаратом "Січ-2", корейським супутником і апаратом Московського державного університету ім.Ломоносова. У поточному році також очікується перший пуск американської ракети-носія Taurus-2, передає РБК.
Глава ГКАУ повідомив, що пуск українського супутника зв'язку "Либідь" у рамках проекту з канадською компанією MDA перенесено з квітня 2012 р. на другу половину 2012 р. Апарат виготовляє російська компанія "Інформаційні супутникові системи ім.Решетнева". Перші два ступені носія "Зеніт" замовлені на українському заводі "Південмаш", розгінний блок - у російському НВО ім.Лавочкіна. Загальна вартість проекту складає 292 млн дол. Фінансується він за рахунок пільгового кредиту Канади.