ua en ru

Україна вже виплатила Росії 15 млн грн у справі ЄЕСУ, - Пшонка

Україна вже виплатила Росії 15 млн грн у справі корпорації "Єдині енергосистеми України" (ЄЕСУ). Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка, передає кореспондент РБК-Україна.

Як відомо, Міноборони РФ звернулося в Хозсуд Києва з приводу виплати урядом України 3,1 млрд грн по боргах корпорації ЄЕСУ. Так, російська сторона зажадала привернути як відповідача, окрім Кабміну України, Держказначейство. В той же час ЄЕСУ в справі фігурує як третя особа. Цей борг, як стверджує позивач, утворився в кінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала гарантоване урядом Павла Лазаренка угоду 1997 року про постачання корпорацією ЄЕСУ продукції для російського оборонного відомства.

Зазначимо, що 3 грудня ц.р. Апеляційний господарський суд Києва залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 19 вересня ц.р. про виплату Кабінетом міністрів 3,1 млрд грн боргів корпорації ЄЕСУ.

Міністерство юстиції України оскаржило в касаційному порядку судове рішення, яке зобов'язує Україну виплатити Міністерству оборони Російської Федерації борг корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Читайте також: ГПУ прийшла до висновку, що Тимошенко замовила вбивство Щербаня