ua en ru

Україна збільшила транзит газу до ЄС на 30% порівняно з початком березня 2017

Україна збільшила транзит газу до ЄС на 30% порівняно з початком березня 2017 Фото: "Укртрансгаз" (utg.ua)

"Укртрансгаз" відзвітував про забезпечення надійного транзиту газу до Європи

Україна збільшила транзит газу до країн Європейського союзу на 30% порівняно з початком березня 2017 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгазу" в Twitter.

"В Європі теж сильно морознуло з початком весни, але через те, що є стабільний транзит з України, там не відчули дискомфорту. Незважаючи на провокації "Газпрому", ми надійно забезпечуємо транзит газу до країн ЄС, який зріс на 30% порівняно з початком березня минулого року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк заявив, що ставка на транзит газу після перегляду може стати конкурентною Nord Stream.

Зазначимо, раніше Стокгольмський арбітраж не підтримав вимогу "Нафтогазу" щодо перегляду тарифів на транзит російського газу. За даними "Нафтогазу", у 2017 році Україна отримала за транзит близько 3 млрд доларів, а в 2016 році - понад 2 млрд доларів. У суді НАК наполягав, що тариф на транзит має бути встановлено незалежним регулятором на основі RAB-методу, а не в результаті переговорів між двома компаніями.