ua en ru

Україна збільшила на понад 31% експорт продуктів в Євросоюз

Україна збільшила на понад 31% експорт продуктів в Євросоюз Фото: експорт (РБК-Україна)

За січень-листопад 2017 року оборот між Україною і країнами ЄС збільшився на 31,1%

За підсумками січня-листопада 2017 року зовнішньоторговельний оборот між Україною і країнами Європейського союзу збільшився на 31,1% або на 17,6 млрд доларів у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, і склав 7,2 млрд доларів. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофимцева.

Повідомляється, що при цьому експорт аграрної та харчової продукції з України в країни ЄС зріс порівняно з 2016 роком на 38,2% або на 1,4 млрд і склав 5,2 млрд доларів.

"Ми раді зазначити, що угода про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС працює, і це відбивається в конкретних цифрах зростання нашого двостороннього товарообігу в аграрній та харчовій сфері. Ми також сподіваємося, що цей позитивний тренд продовжиться і надалі, враховуючи нашу активну роботу в області наближення українського законодавства до стандартів ЄС", - зазначила Трофимцева.

Вона підкреслила, що найбільш товарним групам, які Україна експортувала в ЄС за цей період, стали зернові, олія та насіння олійних культур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за 11 місяців 2017 український аграрний експорт перевищив 16,4 млрд доларів.